Rezultate alegeri Germania

Rezultate alegeri Germania. Social democrații germani au obținut majoritatea voturilor în alegerile naționale de duminică, impunându-se la limită în fața coaliției de centru-dreapta a Angelei Merkel în cursa care în care va fi decis viitorul cancelar al celei mai mari economii europene.

Olaf Scholz pledează pentru „coaliția Semafor” formată din SPD, Partidul Verzilor și Partidul Liberal-Democrat
ACTUALIZARE ora 12:30: Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Olaf Scholz, a declarat luni că are mandatul de a conduce viitorul guvern de la Berlin după ce social-democraţii au înregistrat cel mai mare scor în alegerile parlamentare desfăşurate duminică în Germania. Acesta a anunțat că că intenţionează să formeze o coaliţie guvernamentală cu Verzii şi cu liberalii (FDP), conform Reuters.

Aplaudat şi întâmpinat la sediul SPD cu un buchet de flori albe şi roşii, Scholz a afirmat că electoratul german le-a transmis conservatorilor că este timpul ca ei să treacă în opoziţie, după ce s-au aflat la putere timp de 16 ani, notează Agerpres.

„Electoratul s-a exprimat foarte clar. Ei au spus cine trebuie să formeze viitorul guvern. Alegătorii au consolidat trei partide, social-democraţii, Verzii şi FDP, iar de aceea acesta este un mandat clar pe care cetăţenii acestei ţări l-au dat. Aceste trei formațiuni ar trebui să formeze următorul guvern”, a afirmat liderul social-democrat german.

Potrivit acestuia, blocul conservator CDU/CSU nu „numai că a pierdut, dar a primit şi mesajul alegătorilor că va trebui să treacă în opoziţie”.

Olaf Scholz a argumentat că SPD, Verzii şi Partidul Liberal-Democrat (FDP) au „suficiente convergenţe” pentru a forma un guvern şi a opinat că tratativele în acest scop trebuie să se desfăşoare cu „calm şi pragmatism”.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Navigare rapida

Follow us