România se pregateste pentru valul 5 al pandemiei

România se pregateste pentru valul 5 al pandemiei. Țările din Vestul Europei impun noi restricții din cauza creșterilor infectărilor cu coronavirus. În România, numărul de infectări a scăzut, dar zilnic mor peste o sută de persoane. Specialiștii vorbesc despre valul V al pandemiei care poate veni în lipsa unor măsuri.

Autoritățile din România vorbesc, pe de o parte, despre un val cinci al pandemiei și, pe de cealaltă parte, relaxează restricțiile.

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, vor fi organizate ceremonii cu participarea a 400 de persoane în București și cu 200 de persoane în celelalte orașe, cu purtarea măștii și cu măsurile de protecție. Potrivit unei hotărâri adoptate vineri, e voie să se organizeze spectacole și concerte în aer liber, cu un maximum 1.000 de persoane, în intervalul 5-21.

Asta, în timp ce ministrul Sănătății, Cseke Attila, anunță un iminent valul cinci, pentru că procentul celor vaccinați rămâne foarte mic. „Chiar dacă suntem pe un trend descendent astăzi în ce privește internările, noi trebuie să fim procedural pregătiți. Sistemul medical și societatea din România, la actuala rată de vaccinare, trebuie să se pregătească pentru alte valuri”, a spus duminică Cseke Attila.

Citeste si: Diferența dintre Omicron și tulpina Delta

Valeriu Gheorghiță: Asigurăm accesul universal cât mai simplu la vaccinare

Întrebat care este strategia pentru evitarea unui noi val al pandemiei, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că românii vor avea în continuare acces universal la vaccinare

„Concret, vom continua cu toate mijloacele avute la îndemână să promovăm beneficiile și importanța vaccinării! Să asigurăm capacitatea de vaccinare necesară și acces universal cât mai simplu!”, a răspuns Valeriu Gheorghiță.

Pe de altă parte, Raed Arafat, cel care coordonează CNSU, lasă o portiță deschisă pentru relaxarea restricțiilor în apropierea sărbătorilor. Deciziile vor fi luate la mijlocul lunii decembrie astfel încât populația să petreacă Crăciuniul și Revelionul cât „mai aproape de normal”.

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme.

Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia. Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a declarat Raed Arafat în conferința de presă de la finalul săptămânii trecute.

România se pregateste pentru valul 5 al pandemiei. Sursa: info.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us