Rusia încearcă să suprime libertatea presei din Romania: Tentativa de cenzură asupra ziarului Evenimentul Zilei

Rusia încearcă să suprime libertatea presei din Romania: Tentativa de cenzură asupra ziarului Evenimentul Zilei

Redacția Evenimentul Zilei, confruntată cu solicitarea controversată a autorităților ruse privind cenzura datelor personale ale unui colonel rus lichidat în Ucraina

Redacția Evz.ro a primit recent o adresă oficială de la Roskomnadzor, agenția rusă responsabilă cu cenzura presei în Federația Rusă.

“Ne-a surprins profund faptul că agenÈ›ia prezintă interes pentru protecÈ›ia datelor personale ale unui colonel din armata rusă, care a fost implicat într-un schimb de focuri în contextul invaziei din Ucraina. Ceea ce a făcut această solicitare cu atât mai neobiÈ™nuită este invocarea legislaÈ›iei din Rusia.”

Cu o istorie încărcată de aroganță și nesimțire, Rusia a demonstrat o atitudine de dominație asupra popoarelor pe care le consideră în sfera sa de influență, amintind de vremurile Tratatului de la Varșovia. Aceasta se consideră moștenitoarea URSS, fapt care, din perspectiva lor, poate justifica avertismente dure trimise către țări precum România.

Înființată în 2007 de către Vladimir Putin, Roskomnadzor își dorește să impună control asupra informațiilor circulate în mediul online și să cenzureze conținutul considerat incomod pentru regimul rus.

Această solicitare ridică semne de întrebare cu privire la intențiile reale ale Rusiei și la modalitatea în care pot folosi aceste informații în interesul propriu.

 Russian Federation warns our newspaper! The long hand of Moscow will reach Bucharest!

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us