Teodosie și consilierul său, urmăriți penal pentru cumpărare de influență

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat urmărirea penală împotriva Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului, acuzat de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. În aceeași anchetă, un consilier din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului este cercetat pentru complicitate la cumpărare de influență.

Potrivit procurorilor DNA, în luna iulie a anului 2023, Arhiepiscopul Teodosie ar fi promis unui om de afaceri suma de 160.000 lei, reprezentând 20% dintr-un total de 800.000 lei. Această sumă urma să fie obÈ›inută pentru Arhiepiscopia Tomisului, folosind influenÈ›a asupra funcÈ›ionarilor cu drept de decizie în cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. Un consilier al arhiepiscopiei, identificat drept P.I., este acuzat că a negociat termenii “înÈ›elegerii” cu omul de afaceri.

Banii, conform declarațiilor procurorilor, erau destinați finanțării unor lucrări de construcție și reabilitare a unităților de cult subordonate Arhiepiscopiei Tomisului. Ambii suspecți au fost informați cu privire la acuzații și au primit calitatea procesuală în conformitate cu procedurile legale.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us