Trenul Connecting Europe Express a ajuns în Gara de Nord

Trenul Connecting Europe Express a ajuns în Gara de Nord din București, a anunțat Ministerul Transporturilor într-o postare live pe Facebook. Trenul va pleca mâine către Brașov – Cluj – Arad.

„Astăzi Connecting Europe Express ajunge în România. Va sosi în București la Gara de Nord la ora 12:21 urmând ca mâine dimineață să plece spre Curtici via Brașov-Sibiu-Cluj-Arad. Tracțiunea va fi realizată pe întreg teritoriul țării de către CFR Călători”, anunțau vineri dimineața reprezentanții MT.

Connecting Europe Express este un tren expres care străbate în septembrie întreaga Europă. Expresul oprește în mai multe capitale europene, iar una dintre cele 5 mari opriri va fi la Bucureşti, au anunțat în martie reprezentanții CFR Călători, partener în cadrul proiectului.

Connecting Europe Express se doreşte a fi un proiect pentru promovarea transportului feroviar sustenabil şi a rolului UE în acest tip de investiţii.

Trenul „Connecting Europe Express” (CEE) traversează 26 de țări și va parcurge 20.000 de km prin Uniunea Europeană. Simbolic, mai multe companii feroviare din diverse state membre ale UE au pus la dispoziție vagoane pentru asamblarea garniturii acestui expres.

În data de 2 septembrie, trenul CEE a plecat din Lisabona, Portugalia într-o călătorie de 20.000 de km, timp de 36 de zile, stația finală fiind la Paris, Franța, în 7 octombrie 2021.

Expresul reprezintă o inițiativă a Uniunii Europene menită să celebreze Anul European al Căilor Ferate și, totodată, să atragă atenția asupra avantajelor și problematicii transportului feroviar din Europa.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us