Unde vor fi amplasate radare fixe in Romania?

Unde vor fi amplasate radare fixe in Romania?

“Aceste camere vor fi amplasate în 131 de locaţii, pe 3 tronsoane: Bucureşti-Sibiu, Bucureşti-Braşov, Bucureşti-Mangalia. Este vorba despre camere atât mobile cât şi fixe cu ajutorul cărora vor fi identificate abateri de la regimul rutier. Cele mobile vor avea capacitatea de preluare a imaginilor pe ambele sensuri de mers.”, a precizat, la Antena 3, Agentul Horațiu Pop, Direcția Rutieră.

Camerele vor capta plăcuțele de înmatriculare pentru ca mai apoi polițiștii să poată să-i tragă la răspundere pe șoferi. 

13,6 milioane de euro e pregătită Poliția să dea pe acest sistem, se arată în anunțul de licitație. Un alt proiect pentru un sistem de supraveghere în trafic este în discuție la Direcția Rutieră și urmează să intre în linie dreaptă. 200 de camere montate pe autospeciale pentru supravegherea tehnică a șoferilor.

“Vor da într-o tabletă toate datele cu privire la numărele de înmatriculare care sunt surprinse în raza de acțiune și vor da alerte cu privire la furturi sau alte abateri”, explică Gabriel Gîrniță, președintele Sindicatului Poliţiştilor Sidepol România

Acest sistem însă a dat și rateuri în alte state unde este folosit. O femeie din Colorado și mai mulți copii au fost reținuți, încătușați şi puşi la pământ de oamenii legii, după ce sistemul a confundat SUV-ul acesteia cu o motocicletă furată dintr-un alt stat.

Unde vor fi amplasate radare fixe in Romania? Sursa: info.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us