Vaccinul anti-Covid Astra Zeneca poate provoca tromboze

O acțiune legală colectivă a fost intentată împotriva companiei, alături de Universitatea din Oxford, în urma raportării unor cazuri grave sau chiar fatale cauzate de vaccinul dezvoltat de aceștia. Potrivit unui comunicat oficial, vaccinul a fost asociat în cazuri rare cu sindromul de tromboză cu trombocitopenie (TTS), o afecțiune caracterizată de formarea de cheaguri de sânge și niveluri scăzute de trombocite, pe scurt Vaccinul anti-Covid Astra Zeneca poate provoca tromboze.

Într-un document transmis instanței în luna februarie, compania a recunoscut această posibilitate, declarând că “cauzele sunt necunoscute”. Într-o acțiune juridică inițiată la Înalta Curte din Londra, 51 de cereri de despăgubire au fost depuse, totalizând aproximativ 125 de milioane de dolari, reprezentând solicitările victimelor și familiilor acestora.

Printre cazurile evidențiate se află cel al lui Jamie Scott, care a suferit un cheag de sânge și o hemoragie cerebrală după administrarea vaccinului în aprilie 2021, precum și cel al Francescăi Tuscano, o tânără italiancă care a decedat în urma unui cheag de sânge cerebral, a doua zi după vaccinare.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us