Vela a cedat la Iași de frica violenţelor între cei care aşteptau să intre în curtea bisericii şi organele de ordine

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, la Timişoara, că ridicarea restricţiilor în cazul pelerinajului de la Iaşi a reprezentat „o decizie operativă, pentru a salva o situaţie care putea degenera”, informează Agerpres.

„Atunci când o decizie care e adoptată salvează o situaţie gravă, aceste decizii se iau în mod legal şi profesionist de către cei care analizează exact momentul operativ de la o anumită situaţie, zonă sau eveniment. Aşa că ceea ce s-a întâmplat la Iaşi a fost o decizie operativă pentru a salva o situaţie care putea degenera şi putea deveni foarte gravă, atât pentru cei implicaţi în evenimentul respectiv, cât şi pentru ceea ce înseamnă o afectare a imaginii ţării noastre care ar fi fost speculată în media naţională sau internaţională cu privire la, să spunem, posibile violenţe între cei care aşteptau să intre în curtea bisericii şi organele de ordine care trebuiau să interzică acest lucru”, a detaliat Marcel Vela.

Ministrul a explicat că situaţia era în punctul de a deveni conflictuală şi în altă zonă, care nu era de dorit nici de către minister, nici de către Biserică şi de către nimeni dintre cei care sunt conştienţi că orice act de violenţă nu face bine nimănui.
„Aşa că nu există vină sau răspundere. A fost o decizie operativă care se ia conform legii”, a concluzionat Marcel Vela.

Sute de persoane din Iaşi şi din afara municipiului au încercat să intre miercuri, la prânz, în curtea Catedralei Mitropolitane, forţând porţile de acces şi cordonul de jandarmi, pentru a se închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Forţele de intervenţie s-au retras şi astfel la raclă au ajuns şi persoanele venite din afara Iaşiului.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us