Cat vor costa facturile in iarna 2022?
Potrivit primei variante a Ordonanței de Urgență la care Guvernul lucrează pentru a fi gata până la 1 septembrie, se vorbește despre supraimpozitare a producătorilor, furnizorilor și traderilor de energie însă nu se spune și cu cât anume.
Asta, în contextul în care România a ajuns să aibă prețuri mai mari la energia electrică decât germanii, italienii, letonii sau danezii.
În ceea ce privește consumatorul casnic și IMM-urile, potrivit draftului la care guvernul încă lucrează, tarifele se păstrează.
Astfel, românii care vor avea un consum lunar de până în 100 kW, vor plăti 0,68 bani cu tot cu TVA. În cazul în care aceștia consumă între 100 și 300 kW, tariful va fi de 0,80 de bani cu tot cu TVA, iar pentru cei care au un consum mai mare de 300 de kW, prețul va rămâne cel de pe piață.
În ceea ce privește gazele naturale, consumatorii casnici au în acest moment un preț plafonat la 0,31lei/kWh, doar în cazul în care consumul este de până în 1200 de metri cubi anual. Iar pentru IMM-uri, prețul este de 0,37 lei/kWh.
De cealaltă parte, premierul Nicolae Ciucă este încrezător că odată cu începerea extracției, România nu va avea probleme.
Citeste si: Cât costă un metru cub de gaz natural?
Cat vor costa facturile in iarna 2022? Sursa: news.ro