Pot taia porcul in spatele blocului? Ce amenda risc daca sunt prins

Pot taia porcul in spatele blocului? Ce amenda risc sa primesc daca sunt prins? Orăşenii care vor cu orice chip să păstreze tradiţiile de Crăciun şi vor să taie porcul între blocuri trebuie să ştie că riscă amendă din partea Poliţiei Locale. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca liniştea locatarilor dintr-un anumit cartier al Târgoviştei să fie tulburată de astfel de evenimente.

Citeste si: VIDEO Scandalul dintre Diana Șoșoacă și echipa Rai Uno Lucia Goracci

Potrivit dispoziţiilor legale, sacrificarea animalelor în spaţii deschise sau în alte locuri publice este strict interzisă. Mai exact, „tăierea porcilor în faţa blocurilor, pe trotuare sau în alte locuri ce aparţin domeniului public reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 250 la 350 lei, potrivit Regulamentului de aplicare a O.G. nr. 21/2002 privind normele de gospodărire comunală pe teritoriul Municipiului Târgovişte, aprobat prin H.C.L. nr. 64/2002 republicată”, arată Poliţia Locală Târgovişte.

Interzisă este şi folosirea petardelor şi a pocnitorilor. „Atragem atenţia că tulburarea ordinii şi liniştii publice prin folosirea pocnitorilor, petardelor şi a altor materiale de acest fel, întâlnite deseori în perioada sărbătorilor de iarnă, reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată”, mai spun poliţiştii.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us