Proteste violente la Rotterdam impotriva restricțiilor VIDEO

Proteste violente la Rotterdam impotriva restricțiilor VIDEO. Proteste violente la Rotterdam, unde sute de oameni au ieșit pe străzi după ce guvernul a anunțat noi restricții pentru controlarea COVID-19. Demonstranții au dat foc la mașini, au spart vitrine au aruncat cu pietre și petarde în polițiști.

Forțele de ordine a folosit tunuri cu apă și gloanțe de cauciuc împotriva oamenilor violenți. Șapte persoane au fost rănite, inclusiv un jurnalist. De asemenea, 20 de protestatari au fost reținuți.

Citeste si: Manifestație uriașă de protest împotriva măsurilor restrictive la Viena

“Am tras focuri de avertizare ÅŸi au fost ÅŸi unele directe, deoarece situaÅ£ia punea viaÅ£a în pericol”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliÅ£iei, Patricia Wessels. “Åžtim că cel puÅ£in două persoane au fost rănite, probabil ca urmare a focurilor de avertizare, dar trebuie să investigăm în continuare cauzele exacte”, a adăugat ea.

Câteva sute de persoane s-au adunat pentru a-şi exprima opoziţia faţă de planurile guvernului de a restricţiona accesul în interiorul clădirilor publice pentru cei care nu au certificate de vaccinare care să indice fie vaccinarea, fie vindecarea de COVID-19. Certificatele sunt disponibile şi pentru persoanele care nu au fost vaccinate, dar fac dovada unui test negativ, scrie Agerpres.

Poliţia din Rotterdam a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a fost întrerupt transportul public şi oamenilor li s-a ordonat să plece acasă.

Olanda a reimpus unele măsuri de lockdown la sfârşitul săptămânii trecute pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni în efortul de a încetini reapariţia epidemiei, dar numărul zilnic de infectări rămân la cele mai înalte niveluri de la începutul pandemiei.

Proteste violente la Rotterdam impotriva restricțiilor VIDEO. Sursa: bbc.co.uk

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us