Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu

Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu, a declarat vineri Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. El spune că Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis spitalului încă din 2017 că trebuie să obțină această autorizație, însă spitalul nu a depus nici acum documentația necesară.

„La acest moment, concluzionăm că nu există o solicitare și o depunere de acte sau documente prin care să se solicite obținerea de autorizație de securitate la incendiu, deși această obligația s-a născut în 2017”, a declarat vineri prim-adjunctul inspectorului general IGSU, col. Cristian Radu, într-o conferință de presă.

La rândul său, Raed Arafat a precizat că spitalul de boli infecțioase de la Constanța a fost înștiințat în 2017 de obligativitatea obținerii autorizației, în urma unui control.

„Până la acest moment nu s-au depus actele. Din discuțiile cu colegii de la spital am înțeles că au fost comunicări făcute cu instituții superioare din punct de vedere ierarhic, dar la ISU nu au ajuns documentele”, a afirmat Raed Arafat.

„Era rolul spitalului să vină să spună aici sunt documentele”, a mai completat șeful DSU.

Șapte persoane au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Rudele pacienţilor care au fost transferaţi se plâng că nu au primit informaţii şi nu ştiu ce se întâmplă cu cei dragi. Șapte persoane au murit, vineri, în incendiul care a izbucnit în Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Flăcările au izbucnit în secția ATI și ulterior tot spitalul a fost evacuat. Anterior, autorităţile anunţaseră că sunt 9 oameni morţi. 113 pacienţi erau în spital, 10 la ATI.

Fiica unei paciente a venit în lacrimi la unitatea medicală și a povestit pentru ziarul local CTNews cum a aflat că mama ei a murit.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us