Camelia Bogdan exclusă din magistratură

Camelia Bogdan exclusă din magistratură

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, ca nefondat, recursul Cameliei Bogdan împotriva hotărârii pronunțate pe 2 aprilie 2018 de Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM, fiind menținută astfel decizia de excludere din magistratură.

Alte stiri: Cum se fura banii din PNRR

Decizia magistraților este definitivă.

Pe 2 aprilie 2018, SecÈ›ia pentru judecători a CSM a decis, pentru a doua oară, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan. Hotărârea a fost luată în baza unui raport al InspecÈ›iei Judiciare, în care Camelia Bogdan era acuzată că nu a respectat dispoziÈ›iile privind distribuirea aleatorie a cauzelor, pe vremea când era judecătoare la SecÈ›ia penală a CurÈ›ii de Apel BucureÈ™ti, relatează Agerpres.

Conform Inspecției Judiciare, Camelia Bogdan a primit mai multe dosare spre judecare, în ianuarie 2016, care inițial fuseseră repartizate unui alt judecător, dar care intrase în concediu.

După ce judecătorul titular a revenit din concediu, Camelia Bogdan ar fi păstrat un dosar, în care a dispus, în luna mai 2016, confiscarea unor sume de bani, printre cei vizați fiind și notarul Jean Aurel Andrei, soțul Laurei Andrei, la acea vreme președinte al Tribunalului București.

Alte stiri: Cine este Oana Lovin?

Este vorba de dosarul în care Jean Aurel Andrei era inculpat alături de Radu Mazăre pentru retrocedări ilegale de terenuri în Mamaia.

Camelia Bogdan mai primise o decizie de excludere din partea CSM în februarie 2017, dar care a fost anulată în instanță.

Bogdan e cunoscută pentru dosarele grele soluÈ›ionate, ea făcând parte din completul de la Curtea de Apel BucureÈ™ti care l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu.

InspecÈ›ia judiciară a stabilit că ea s-ar fi aflat în incompatibilitate/conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar care avea ca temă prevenirea fraudei È™i a corupÈ›iei, unde participau funcÈ›ionari din cadrul APIA, instituÈ›ie subordonată Ministerului agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul în care a fost condamnat Dan Voiculescu, respectiv privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). 

Camelia Bogdan a susÈ›inut că a predat în cadrul unui seminar în care nu a fost selectată de Ministerul Agriculturii, ci de o societate care se ocupa de selecÈ›ia pentru organizarea de cursuri destinate funcÈ›ionarilor din instituÈ›ii aflate în subordinea acestui minister, iar remuneraÈ›ia primită a fost pentru prestaÈ›ia ei ca lector, în niciun caz nefiind vorba de o sumă de bani de la vreo parte din dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Bogdan a contestat decizia și a revenit în magistratură, dar a fost sancționată disciplinar.

Camelia Bogdan exclusă din magistratură. Sursa: agerpress

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us